pixel

Две села сами си асфалтират пътя

път

Източник: trud.bg

Жителите на великотърновските села Присово и Пчелище се захващат сами да пълнят дупките на пътя помежду им и на улиците след зверска катастрофа в понеделник вечерта. Около 50 души са купили асфалт, имат малък валяк и ще запълват кратерите.

При злополуката, станала в понеделник вечерта в Пчелище, 24-годишен водач на мотоциклет “Сузуки” се забил в идващ насреща микробус “Форд Транзит”, при опит да заобиколи зейнала на пътното платно яма. Моторджията е с черепно-мозъчна травма и фрактура на лява предмишница. 18-годишният му спътник пък, който при удара излетял на около 40 метра, е с контузни рани по цялото тяло.

“Това вече е нетърпимо. Улиците ни са заприличали на швейцарско сирене”, гневи се кметицата на Пчелище Гица Лазарова.

Трагично е състоянието на пътната настилка и в съседното село Присово. Тамошната кметица отдавна е престанала да се оплаква. Наскоро тя намерила 6 тона асфалт, грабнала метлата и почистила дупките. После извикала тракторист и с още няколко доброволци трамбовали кратерите.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: