Изкуствена река ще тече около НДК

ndk

В първите дни на май Столична община ще започне най-мащабния си за годината ремонт на пространството около НДК. Той ще продължи една година. Ремонтът ще се прави поетапно, така че да не се затруднява през това време достъпът на гражданите до подлеза на НДК, съобщава в. „Преса“.

В момента приключва обществената поръчка за избор на изпълнители на четири от петте обособени позиции, съобщи зам.-кметът Мария Бояджийска. През седмицата ще бъдат отворени ценовите предложения на участниците.

За петата позиция, която засяга обновяването на водната каскада и фонтана пред НДК, процедурата бе прекратена, тъй като се яви само един участник, и тези дни беше обявена отново.

Ремонтът на пространството около НДК предвижда подмяна на изпочупените настилки и нови тротоари по всички улици и булеварди в района.
Зад двореца ще има розариум и лавандулови поляни, а живият плет ще бъде изцяло подменен.
В детския кът ще се възстанови изкуствената река с мостчета, водопади и езерца.
Алеите ще бъдат осветени от 356 ретро лампи. Всичките 250 пейки ще се ремонтират, а 29 камери ще бдят за сигурността на разхождащите се в градината.

Стойността на ремонта е 13,5 млн. лв. От тях 4,8 млн. лв. са европейско финансиране, а другите ще бъдат от кметската хазна.

Столична община започва след 3 седмици реконструкция за 850 000 лв. и на района около езерото „Ариана“. До юли 7600 кв. м стара настилка там ще бъдат заменени с нови плочки от гранит. Ще бъдат възстановени пешеходните алеи и обновени тротоарите, а пространството ще се освети от кралски фенери.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: