pixel

Метростанцията при Хладилника ще е готова в началото на 2016-а

metrostantsia

Три са отсечките на софийското метро, които столичани с нетърпение чакат да бъдат пуснати в експлоатация. Едната отсечка е до летище „София”, където строителството значително напредна. Втората е Бизнес Парк София, което драстично ще облекчи работещите там над 10 000 служители и третата е изграждането на първата метростанция в търговски център (Paradise Center) при Хладилника.

Разрешението за строителство на последната се очаква да бъде готово до края нам арт, каза инж. Стоян Братоев, изпълнителен директор на „Метрополитен” ЕАД. Изграждането ще отнеме 22 месеца. Това означава, че през първите месеци на 2016 г. софиянци ще могат да стигат до „Хладилника” с подземната железница.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: