pixel

Нов рекорд за най-дълъг 3D отпечатан пешеходен мост в света

3d-bridge-nijmegen

Град Ниймеген в Холандия ще получи това, което понастоящем ще бъде най-дългият в света 3D отпечатан пешеходен мост с дължина от 29 метра (95 фута). Възможностите за 3D печат продължават да се развиват все повече и повече. Само преди няколко месеца публикувахме информация за откриването на най-дългия 3D пешеходен мост в Шанхай, Китай. Сега мостът на Неймеген значително превъзхожда досегашният шампион.

3d-bridge-nijmegen

Мостът, иницииран от Rijkswaterstaat, е проектиран от холандския дизайнер Michiel van der Kley и ще замени стар дървен мост в парка Geologenstrook. Мостът има органична форма, която се вписва в естествената среда и е вдъхновен от формите на раковините. Колоните се сливат хармонично и плавно с арката на моста.

3d-bridge-nijmegen

Мостът е отпечатан в 46 отделни части от 3D принтер в Айндховен. Общото време за отпечатване на всички сегменти отнема 140 часа. За да се проведат първите тестове вече са свързани 6 сегмента, които са достатъчно силни, за да издържат малък камион, да не говорим за пешеходци. Частите ще бъдат сглобени в Неймеген това лято, а мостът ще бъде официално отворен за обществеността на 1 октомври. Остава под въпрос това, дали тогава той все още ще бъде най-дългият пешеходен мост в света.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: