Откриха ремонтирания театър във Варна

Драматичен театър „Стоян Бъчваров”

Източник: dariknews.bg

Бойко Борисов остана доволен от новия вид на Драматичен театър „Стоян Бъчваров”, в който се помещава и операта, като дори го сравни с Народния театър „Иван Вазов” с думите: „Не е по-лошо от Народния”. Премиерът пристигна специално във Варна, за да открие ремонтираната зала, която вече посрещна своите първи зрители през изминалата седмица.

Пред журналисти, фоторепортери и оператори и в компанията на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова Борисов пробва новите седалки в основната зала на театъра.

Варненският театър вече разполага с най-модерната в България въртяща се сцена и повдигаща се оркестрина. Проектът за реконструкция и модернизация е осъществен по ОП „Регионално развитие”, като финансирането в размер на над 3 млн. лева е осигурено от Европейския фонд за регионално развитие. Ремонт на емблематичната сграда на театъра не е правен от 23 години.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: