pixel

Ремонтите на AM „Хемус’’ ще продължат до края на октомври

АМ ХЕМУС

Строителните дейности на магистрала „Хемус“ вероятно ще продължат до края на месец октомври. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева пред Дарик.

Огромното 30-километрово задръстване на автомагистрала „Хемус“, което продължи до след полунощ, не е по вина на регионалното министерство, обясни Терзиева.

Тя уточни, че е помолила фирмата-изпълнител на ремонтите по моста на автомагистралата да побърза с работата.

„Моля гражданите за търпение. Извинявам се за неудобството, което сме им създали, но виадуктите трябва да бъдат ремонтирани навреме“, заяви регионалният министър.

„По магистралите продължава нашият ремонт, също и на 61-ви километър, който е от трите виадукта на територията на област Пазарджик“, обясни шефът на дирекция „Поддържане и ремонт“ в пътната агенция Георги Златев.

Днес се изгражда временна организация на движение на 67-ми километър и се очаква до утре движението да бъде пренасочено в едната лента за движение – двупосочно. Очаква се да няма сериозни натоварвания, допълни Златев.

„Отминаха и серията от почивни дни, така че се надяваме там да няма проблем. На „Хемус“ се извършват два ремонта – единият на виадукта на Бебреш, точно преди тунела Топли дол. Там тази година е планирано да се ремонтира единствено долното строене, т.е. стълбовете, колоните, които държат целия мост и няма да има сериозни нарушения на трафика. Определено толерантността и отговорното поведение на водачите е сериозният проблем, който в случая се изостря и може да бъде видян много ясно“, каза още Георги Златев.

Относно това дали ще бъдат сложени камери по тапите на магистрала „Хемус“ така, както са поставени на „Тракия“, той обясни, че информацията за момента се получава по аналогов ред. „Имаме хора, които са на невралгични места и ни информират за проблемите. Знаем, на Запад има такива камери навсякъде, но пък също имаме и сериозния проблем с вандализма“, допълни Златев.

Освен това за кражбите на пътни знаци и мантинели годишно се харчат около 600 000 лева от бюджета на пътната агенция, каза още той.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: