pixel

Пастообразните мазилки с марка Баумит с нов по-нисък разход и в нова разфасовка

baumit

Пастообразните мазилки са основните продукти, използвани за крайни покрития върху фасадните топлоизолационни системи. Затова те трябва да съчетават в себе си две основни качества: на първо място да са устойчиви на неблагоприятните атмосферни условия (температура, вятър и водна агресия) и второ, но не по-маловажно – да предадат атрактивен и естетичeски въздействащ облик на сградата. Днес изискванията към тях непрестанно растат.

За да изпълнят двете основни функции, мазилките съдържат в себе си богата смес от органични и неорганични съставки. Факт е, че тези съставки са доста скъпи и това води до високите цени на тези мазилки като цяло.

Затова въпросът за разходната норма е изключително важен. Всеки производител се стреми да намали разхода на мазилката на единица площ, с цел да осигури икономически по-изгодно решение за клиентите. При това, намаляването на разхода не трябва в никакъв случай да бъде за сметка на качествата им.

baumit

Пастообразните мазилки, които фирма „Баумит България” предлага на нашия пазар от вече над 20 години отдавна са станали символ за отлична визия и качество. В същото време техническите консултанти на Баумит съветват  клиентите да полагат крайни покрития с по-голяма дебелина, защото това ще осигури по-надеждна защита на техните фасади, особено срещу градушки и срещу силни и продължителни дъждове. Да бъдат убедени обаче, е било винаги много трудна задача, поради по-високата разходна норма и оттам значително по-високата средна цена на квадратен метър на тези мазилки, в сравнение с по-тънкослойните.

Ето защо в последните няколко години изследователските лаборатории на Баумит в Австрия разработваха и изпитваха нови и нови рецепти, с цел намаляване на използваното количество мазилка на квадратен метър, без това да повлияе на общата дебелина и/или да влоши качеството на покритието. И докато за най-малката драскана структура с дебелина 1,5 мм (К1,5) това се оказва трудно постижимо, то резултатът за К2 и К3 е вече налице!

От началото на мeсец април 2016 г. Баумит България предлага всички видове свои мазилки в драскана структура и едрини  2 мм  и  3 мм  с  нови  рецепти, които намаляват разходната норма от 3,5 кг/м² на 2,9 кг/м² за структура К2 и съответно от 4,2 кг/м²на 3,9 кг/м² за структура К3. Това води до снижаване на разходите при К2 структура с около 17 % и при К3 структура с около 7 %. Едновременно с това, разликата в цената на квадратен метър  между структури К1,5 (с разход 2,5 кг/м²) и К2 спада от 28,5 % на едва 11,5 %, което окуражава клиентите, които искат да осигурят фасадата си по-добре. И това е в сила за всички основни видове пастообразни мазилки с марка Баумит: НанопорТоп, СиликонТоп, СиликатТоп, ГранопорТоп и СтайлТоп.

Другата важна промяна, свързана с фасадните мазилки на Баумит е новата разфасовка. От 01.04.2016 г. кофите с пастообразни мазилки Баумит ще тежат 25 кг, което значително ще облекчи работниците при товаренето, разтоварването и пренасянето им на обекта.

д-р инж. Красимир Делов
главен технолог
Баумит България ЕООД

Баумит България

Baumit предлага всичко за фасадата - топлоизолационни системи, мазилки, бои. Топлоизолационните системи “Баумит” са икономически изгодни, трайни във времето и намаляват разходите за отопление до 50%.

Прочетете също: