pixel

Първото училище със сертификат First LEED в България

Училище със сертификат First Leed

източник: cross.bg
Посланици и представители на международната общност откриха тържествено първото училище със сертификат First LEED в България. Посланици и ръководители на дипломатически мисии от САЩ, Великобритания, Турция, Пакистан, Нидерландия, Южна Африка, Катар, Литва, Казахстан, Япония, Ирландия, Ирак, Египет и Дания почетоха официалната церемония по откриването на завършения училищен комплекс на Англо-Американското училище в София (ААУ). С новодобавеното към съществуващата сграда прогимназиално и гимназиално крило от 9,300 кв. м. училището е готово да отвори врати за още 100 деца.

Учебното заведение е едно от най-екологичните училища в Европа и наскоро получи златен LEED EBOM Сертификат от Американския съвет за зелено строителство (USGBC). Новото крило надгражда високите стандарти на ААУ чрез впечатляваща библиотека, „зелен покрив“ и редица елементи на екологичен дизайн, които подпомагат създаването на възможно най-добра учебна среда. „Този комплекс представя най-добре отличните възможности, които България, София и Англо-Американското училище осигуряват на гражданите на света“, коментира Брайън Долтън, Шарже д’афер на дипломатическата мисия на САЩ в България.

„За 45 години ААУ изгради едно интернационално общество със силно българско присъствие. Училището има внушителен списък от спечелени награди. Усилията на ученици и учители доведоха до изключителни постижения в международните изпити. Сега, самата сграда става интерактивно средство за обучение, подпомагащо общността на ААУ. Завършването на сградата е дело на цял екип от хора. Съчетаването на усилията и познанията на INOS, G&T, Alpenglow, Truexcullins, арх. Иво Петров, MMV и общността на училището допринесе за завършването на този прекрасен комплекс. Именно това сътрудничество, помага на непрестанния стремеж на нашата общност да бъдем граждани на света и да учим през целия си живот“, каза директорът на Англо-Американско училище, г-н Джеймс Ъркхарт.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: