pixel

„Паркът на ангелите“ в Тоскана

park

Малкото планинско градче Печиоли в Тоскана, Италия, скоро ще стане дом на един оригинален проект. Комплексът с невероятна архитектура ще представлява амфитеатър за музикални и артистични прояви под открито небе. Нарича се „Паркът на ангелите“ и може да побере до 800 души.

Въздушният проект е на известното нюйоркско архитектурно студио Asymptote Architecture и вписва ултрамодерен дизайн в историческото наследство на региона. Скулптурно оформената „тента“ е от специален материал, който регулира притока на въздух и слънцегреенето. В добавка на това в него са вградени мини фотоволтаици, които ще улавят слънчевата енергия, за да осветяват амфитеатъра нощем. Очаква се атракцията да бъде изградена до края на тази година.

park

жьож

park

жьжож

park

Източник: eva.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: