pixel

Йорданка Фандъкова: Започваме строителството на физкултурни салони в три столични училища

Започваме строителството на физкултурни салони в три столични училища. Това написа кметът на София Йорданка Фандъкова в личната си страница в социалната мрежа Facebook.

„Тази година разширяваме 64 ОУ в кв. „Симеоново“ с нови класни стаи и физкултурен салон. Започваме и строителството на физкултурни салони в 175 ОУ в район „Връбница“ и 176 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в район „Нови Искър“. За разширението на 63 ОУ „Христо Ботев“ в район „Надежда“ се подготвя процедурата за избор на изпълнител“, се казва още в съобщението.

По-рано заместник-кметът на Столична община с ресор инвестиции и строителство Ирина Савина написа в личния си профил във Facebook: „Осигурихме финансиране за разширение на сградата на 63 ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Требич“, район „Надежда“. Към училището ще бъде изградена пристройка с 9 нови класни стаи, с което капацитетът на учебното заведение ще бъде увеличен. По този начин откликване на желанието на местната общност и на нуждите на квартала, а с навременните ни действия отпада проблемът директорът на училището да бъде принуден да намали приема на първокласници. В момента районната администрация подготвя документацията за обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител на обекта.“

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: