pixel

Обявиха архитектурен конкурс за спортно-културен център

конкурс

Източник: gradat.bg

На 8 ноември в дома на Съюза на архитектите в София ще бъде представен международният отворен архитектурен конкурс на Уолтопия ООД за проект на сграда на Collider Activity Center в столичния квартал „Младост“ 3.

Collider Activity Center има за цел да обедини активните хора на столицата и да им им предложи варианти за спорт и отдих наред с разнообразие от културни събития и възможности за нетуъркинг.
Сред дейностите, с които центърът ще привлича активните хора, са класическо катерене, боулдър катерене, първия градски high ropes course, фитнес център, басейн, зали за танци, бойни спортове, йога, аеробни занимания.Ще бъде обособен и парк с площ 20 000 кв.м за разходки и джогинг, SPA център за отдих, бар за срещи с приятели.

Предмет на конкурса е изработването на инвестиционен проект във фаза идеен проект, част Aрхитектура за „Collider Activity Center“ според приложеното задание за проектиране и помощни материали.

Конкурсът е явен и двуетапен. В първия етап, който продължава до 31 януари 2013 година всички участници могат да изпратят конкурсните си проекти, покриващи условията на конкурса. Уолтопия ООД ще селектира между 5 и 10 проекта, които да продължат на втори етап. Участниците ще могат да преработят проектите си и лично да ги представят пред Уолтопия. Крайният срок е 18 март 2013 г.

Наградният фонд на конкурса е 35 000 лева. Първа награда е 20 000 лева, втора – 8000, трета – 5000 лева. Проектите, класирани на четвърто и пето място, ще получат по 1000 лева. Възложителят ще преговаря с екипа отличен на първо място за възлагане на следващите фази на проекта (технически и работен проект).

Фирма Уолтопия ООД е създадена през 1996 като производител на изкуствени катерачни стени и хватки. Сега фирмата е глобален лидер в своята сфера, доставяйки продуктите си във всяка страна, където катеренето е популярно. Фирмата оперира в 42 държави на 6 континента. Освен централния офис в София, Уолтопия има офиси в САЩ, Канада, Австрия, Германия, Великобритания, Холандия и Русия.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: