pixel

„Архитекти за Добрич” спечели конкурса за реконструкция на парка

Архитекти за Добрич

Източник: dariknews.bg

Приключи конкурсът, обявен от Община Добрич за идеен проект за реконструкция на градския парк, съобщават от кметството. В конкурса участваха 7 екипа проектанти и архитекти. Три от подадените проекти за участие са дисквалифицирани, тъй като не са пълни и не отговарят на предварителните насоки и задания.

На първо място е класиран идейния проект на консорциума „Архитекти за Добрич“ с 85,7 точки. На второ и трето място са „Селко 7″ – София с 65,81 точки и „Дизайн груп студио“- София с 52,31 точки. В рамките на три дни в Община Добрич са получени над 800 анкетни карти от граждани, като 590 от тях гласовете са за същия консорциум.

Проектът за реконструкция на градския парк е за 5 млн. лева и с него ще се кандидатства по Оперативна програма „Регионално развитие“, по схемата „Зелена и достъпна градска среда“. Има възможност и за допълнителни 5 млн.лева Работните чертежи трябва да бъдат представени през декември. Депозирането на проекта трябва да бъде до 13 януари 2013 година.

Архитектите от консорциума са провели срещи с различни специалисти, поддържали парка, разучавали са историята на обекта, за да направят проекта си, разказаха те пред Дарик. Предстои по тяхна и на общината инициатива да се организират още обществени обсъждания в процеса на подготовка на работния проект.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: