pixel

Трафопост се запали във Велико Търново

Трафопост

Източник: btvnews.bg

Трафопост се запали снощи във Велико Търново в следствие на късо съединение, научи bTV. Инцидентът става месец и половина, след като друго такова съоръжение се взриви в Бургас.

Няма пострадали хора, но десетки домакинства в старата столица са останали без ток. Няма и материални щети, тъй като трафопостът не е в жилищна сграда. Съоръжението е разположено до нови блокове, в близост до КАТ-Велико Търново. От енергото са се заели да отстранят повредите.

Експлозията в Бургас стана в трафопост, който се намира в мазето на жилищна кооперация. Инцидентът се размина без жертви, леко ранени бяха някои от жителите на блока, а 4 семейства останаха на улицата.

Ударната вълна от взрива беше обърнала един бус и е повредила друг автомобил, паркиран пред блока.

Резултатите от експертизите категорично доказаха, че причина за взрива е техническа неизправност в трансформатора, вследствие от неправилна експлоатация. Разследването отхвърли възможността експлозията да е заради фабричен дефект.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: