Участъка от АМ „Тракия“ Ямбол – Зимница се пуска пробно

В петък пробно ще бъде пуснато в експлоатация дясното платно на магистрала „Тракия“ от Ямбол до Зимница – няколко километра преди Петолъчката, в посока към морето, съобщи председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, съобщи БТА. Цялото трасе ще бъде пуснато официално в неделя.

Управителят на агенцията присъства на церемонията по първата копка на Западната дъга от Софийския околовръстен път.

Лазаров сподели, че ремонтът на отсечката Шумен – Варна по магистрала „Хемус“ е заложен в бюджета за догодина. Той коментира, че за рехабилитация на един километър магистрален участък са нужни около 1 млн. лева.

До края на другата седмица трябва да бъде избран изпълнител на спешните ремонти на трите моста на магистралите „Тракия“ и „Хемус“ сред девет фирми, допълни Лазаров.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: