pixel

Австралийка построи гъвкаво модулно пространство от коноп

дом

Гъвкава, разширяема, лесна за персонализация и устойчива – тези характеристики са спечелили на Сю Харпър наградата за топ австралийски дом за 2013. Нейната сглобаема къщичка  на име Studio Mihaus е сглобяема конструкция, която може да се персонализира според необходимото.

коноп

Mihaus използва екологично устойчиви строителни материали. Конопът, който все повече набира популярност като устойчив строителен материал, е използван за градежните панели, за да замени OSB плоскостите и шперплата. Харпър е решил да използва коноп, защото е бързо развиваща се култура, която освен товае изключително ефикасен изолатор. Освен това е здрав, но гъвкав материал. Харпър също така се е погрижила в постройката да има естествена вентилация и ефективно остъкляване.

Mihaus Studio

Както повечето велики идеи и Mihaus Studio се ражда от лична необходимост. Харпър се нуждаела от изключително адаптивно допълнение към собствения си дом. Тя използвала дизайнерския си опит, за да създаде тази модулна конструкция, която може да се преобразява с течениен а времето в зависимост от  конкретните нужди на потребителите. Може дори да бъде разглобена за транспортиране до ново място.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: