Община Силистра тегли кредити за водния цикъл

voden tzikul

Община Силистра смята да изтегли два големи кредита – 9 750 000 лева от Фонд ФЛАГ и още десет милиона лева безлихвен заем от финансовото министерство. Парите са необходими за проекта за воден цикъл, който започна в средата на миналата година.

Общата стойност на водния цикъл е 72 милиона лева. Сумата е равна на повече от два годишни бюджета, затова изпълнението му без външно финансиране е невъзможно. Парите от кредитите ще се използват единствено и само за плащания по проекта, обясни заместник-кметът по финанси Димо Стоев.

Основно за оборотни средства, междинни плащания, окончателни плащания, съфинансиране. След като се разплатим с фирмите и след като вече минат финансовите одити накрая, тези средства се възстановяват от оперативния орган, посочи той.

Строителството трябва да приключи до края на октомври.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: