pixel

Битумни керемиди от Марисан

марисан

Монтажът на рулонни хидроизолации и техният ремонт върху покриви с голям наклон или силно начупени покривни конструкции е значително по-труден и освен това не е естетически издържан. Специалистите в бранша са намерили решение на тази задача, чрез полагането на битумни керемиди.

Освен добрият външен вид, битумните керемиди са идеално решение за изпълнение на крайно покритие върху леки покривни конструкции, които не биха могли да поемат тежестта на традиционните керамични и съвременните бетонови керемиди. Те са и правилното решение за покривни конструкции със сложна геометрия или изключително стръмен наклон. Не на последно място, икономическата ефективност ги прави предпочитан избор, особено когато бюджета е ограничен. Водоотблъскващите им свойства, лесното полагане и подмяна, когато това се налага, ниското тегло, лесният транспорт и намалените изисквания към площ за складиране, добавят още няколко полезни предимства.

Продуктът на Марисан Хидрозол® BK-SV-BO, БИТУМНИ КЕРЕМИДИ с вложка стъклен воал, тип боброва опашка  се произвежда от битумни хидроизолационни мембрани с носеща основа стъклен воал, пропит и покрит с АПП модифициран битум. Тези керемиди се предлагат на ивици с дължина 1 м. и широчина 0.33 м. От лицевата им страна те са са покрити с посипка от цветни минерални шисти (сива, зелена или червена). Покритието на обратната страна е полиетиленово фолио или дребнозърнест пясък.
 Хидрозол® BK-SV-BO, БИТУМНИ КЕРЕМИДИ с вложка стъклен воал, тип боброва опашка са подходящи за куполообразни или сложни, начупени покриви с наклон от 12° до 90°. Ефективната площ за покриване с един кашон керемиди е 3 m² .  Предлагат се в кашон, който съдържа 20 ленти 1 х 0,33 m. Монтажът им е лесен и бърз, а самите керемиди не изискват специална поддръжка. Срок на експлоатация: не по-малък от 25 години.

Чрез битумните керемиди на Марисан се постига висококачествена хидроизолация и перфектен външен вид.

Източник: Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: