pixel

Пътната агенция с нов шеф – инж. Стефан Чайков

Стефан Чайков

Инж. Стефан Чайков е новият председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Досегашният председател на УС на АПИ Лазар Лазаров остава член на Управителния съвет. Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която представи новият шеф на пътната агенция.

„Предвид нарасналият обем на работа, считам, че приемствеността е задължителна“, обясни министър Терзиева.

„По образование съм пътен инженер и цялата ми кариера е минала почти изцяло в пътния бранш. Познавам в детайли целия процес. От април 2011 година бяха избран за председател на Управителния съвет на Браншова камара „Пътища“. Задачите ни са две групи стратегически – запазване и доразвиване на експертния потенциал на пътна администрация. Другата важна задача е досъгласуването и приемането на стратегия за пътната инфраструктура до 2020 година“, обясни Чайков, цитиран от Фокус.

„Имаме амбицията да изготвим една дългосрочна програма за рехабилитация, ремонти, превантивно поддържане на републиканските пътища“, обясни той.

„Само обединените усилия на администрацията и бизнеса създава магистралите и новите пътища“, каза още той.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: