pixel

Ремонтират 7 църкви с пари от оперативна програма

църква

Седем църкви, читалище и една община ще получат общо 3 073 288 лева по три от мерките на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР).

Общата сума, която църквите ще получат, е 2 668 455 лв.

С тях ще бъдат ремонтирани църквата „Света Параскева” в гр. Левски, обл. Плевен,  „Св.Архангел Михаил” в с. Малчика, обл.Плевен, „Свети. Георги” в с. Черноземен,  обл. Пловдив, „Свети Архангел Михаил“ в с. Мъдрец, обл. СЍтара Загора, „Света Параскева“ в Тръстеник, обл Русе, „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Щипско, обл. Варна и църква „Св. Рождество Христово” в с. Геша, обл. Габрово.

Община Априлци също ще получи финансиране по програмата, за да постави билбордове, табели и пътепоказатели за туристическите маршрути и забележителности, ще купи пейки и кошчета за предвидените по пътя места за отдих.

Проектът обхваща град Априлци, село Драшкова поляна, село Велчево и село Скандалото.

Средства са предвидени и за читалище „Възраждане 1940” в село Старо село. Там ще бъде изградена информационна система на чрез интерактивни киоски и публични дисплеи. Планирани са и строително-монтажни дейности и купуване на климатици, офис обзавеждане.

Източник: dnes.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: