pixel

Geze ECturn Inside вградена автоматична задвижка за врати на панти

ГЕЦЕ

С новата вградена автоматика за врати на панти ECturn Inside, Geze става възможно удобството и безопасното придвижване „без бариери“ да се постигне без да се налага промяна на дизайна на вратата. С малките си размери, задвижката може свободно да бъде вградена в крилото на интериорна врата. ECturn Inside „невидимо“, автоматично и тихо отваря и затваря висококачествените врати. Външният вид на вратата не се нарушава.

Голямото разнообразие на специални функции като безжични бутони за отваряне, радио-дистанционни и звукова сигнализация, позволяват на системата да бъде съобразена със специфичните изисквания на потребителите. Механизмът за автоматично задвижване освен това е съвместим и с всички стандартни задействащи устройства (радари и бутони).

ECturn Inside има два режима на работа – ниско енергиен („low energy“) и автоматичен. В „low energy“ режим, моторът задвижва вратата с по-ниска скорост и така покрива изискванията за безопасност на немския стандарт DIN 18650. Допълнителни сензори за безопасност могат да бъдат свързани бързо и лесно, защото необходимите интерфейси са стандартно заложени в устройството. Част от функциите за осигуряване на бесопасност е и автоматичното спиране и връщане на крилото, когато срещне препятствие.

ECturn InsideECturn Inside, Geze

В случай на спиране на тока, допълнително поставена батерия осигурява максимална сигурност, особено за по-слаби хора и тези с намалена подвижност. Вратата продължава да се отваря и затваря автоматично и сигурно. Разбира се, в случай на прекъсване на захранването, вратата може да се отваря и ръчно.

Geze ECturn InsideECturn Inside, Geze

Използването на Geze ECturn Inside не е ограничено до определени профилни системи. Устройството може да бъде инсталирано гъвкаво в различни видове крила на врата с минимална дебелина от 55 mm. Има изискване за максимална ширина на крилото – до 1100 mm и и за максимална тежест – до 125 kg. Управляващото устройство позволява свобода на дизайна на помещението, тъй като може да се разположи на разстояние до 10 m от задвижката. ECturn Inside се инсталира бързо и удобно, а процедурата по настройване и пускане в действие е лесна.

Геце

GEZE GmbH е една от водещите в света фирми, производители на системи за врати, прозорци и техника за безопасност. Като един от пазарните лидери в сферата на иновациите и дизайна, независимата компания, която е семейно ръководена от пет поколения, разработва, произвежда и продава модерна технология, която, чрез ориентацията си към бъдещето, оказва силно влияние въху строителната технология като цяло.

Прочетете също: