pixel

Решения за врати за общи и подземни гаражи от Хьорман

Hörmann

Предимно в градовете жилищните сгради често имат прилежащи общи гаражи. Използваната в този случай врата трябва да отговаря на специални изисквания, които се взимат предвид още при планирането.

С разнообразен дизайн, пестящи място, безшумни

Там, където хората живеят, работят или пазаруват е необходим паркинг. Свободни пространства за изграждането на такъв обаче, в частност в градовете, има малко. Затова жилищните, офис или административните сгради често се проектират с подземни гаражи. Към затварящото устройство за тези гаражи се поставят специални изисквания, които трябва да бъдат взети предвид през фазата на проектиране.

При избора на затварящо устройство за общи гаражи важна роля играят аспекти като малко пространство, разнообразен дизайн, ефективност и безшумно движение на вратата. Проектантите и архитектите обаче трябва да определят още по време на фазата на проектиране максималния необходим брой цикли за един час или за един ден, т.е. колко често се използва вратата. Заедно с планирания брой паркоместа се определя коя е подходящата врата.

Hörmann

TGT на Hörmann се доставя в два варианта на платното. Освен алуминиевата ролетна решетка HG – L разполагаме и с ролетни врати с платно Decotherm S от стоманени профили.

Вратата за подземен гараж TGT на Hörmann е конструирана за 300 цикъла на вратата (отваряне/затваряне) дневно и до 100 паркоместа и се отваря вертикално нагоре като пести място и не се накланя напред, така че от една страна мястото точно пред вратата може да се използва и от друга няма опасност за пешеходците по съседния тротоар.

При добро съотношение между цена и качество вратата се предлага като цялостно решение заедно със задвижването на Hörmann WA 300 R S4. С нея и използните според информация от производителя само при Hörmann разтегателни пружини, механиката на вратата и задвижването са постоянно защитени. Освен това технологията за плавно стартиране/плавно спиране се грижи са изключително безшумно отваряне и затваряне на вратата. По този начин обитателите или служителите няма да бъдат безпокоени от вратата и се увеличава продължителността на експлоатация на съоръжението.

Hörmann

TGT на Hörmann се отваря вертикално нагоре и не се накланя напред към тротоара. Така пешеходците не са изложени на опасност, а прибиращият се автомобил може да подходи много близо до входа.

Разнообразен дизайн

TGT се доставя в два варианта на платното. От една страна като ролетна врата с двустенни топлоизолиращи стоманени профили Decotherm S с размер до 5000 x 2400 мм. Профилите се доставят в поцинковано изпълнение или в желания от Вас цвят по RAL, благодарение на което външният вид на вратата може да се съобрази с фасадата на сградата.

От  друга  страна  Hörmann  предлага  TGT  с  ролетна решетка  HG-L  с  размери  до  6000  x  2400  мм. Алуминиевата   решетка има   голям   напречен вентилационен отвор, така че дори при затворена врата е възможна естествена вентилация на гаража. Предлага се и т. нар. защита срещу дребни хищници – долна част от едностенни алуминиеви профили.

И двете платна са оборудвани серийно със защита срещу изваждане, която при по-голямо съпротивление срещу вятъра или манупулации държи вратата още по-сигурно в направляващите релси.

Hörmann

Пестяща място, вратата за подземен гараж TGT се монтира зад щурца. Платното на вратата се навива в облицовката, така че мястото под тавана остава свободно например за захранващите кабели.

Защитни механизми

За да не се нарани никой по невнимание при отваряне или затваряне на TGT, облицовката на платното служи като защита срещу притискане, която обхваща цялата рамка на вратата. Задвижването Hörmann WA 300 R S4 разполага с вграден ограничител на силата. Той спира движението на вратата, ако при затварянето платното се натъкне на препятствие или например при отваряне дете се опитва да се вдигне заедно с вратата. Следователно отпадат – в сравнение с други системи за врати – всички разходи за затварящи кантове и защити срещу пристягане. Дори при прекъсване на тока аварийното деблокиране прави възможно лесното и бързо отваряне на вратата и по този начин влизането и излизането от гаража.

Хьорман България

Към пазара на строителни елементи днес се добавят вратите за дома и индустрията на фирма “Хьорман”, като в рамките на Европа това е най-голямата фирма в този бранш. Това бе постигнато през годините от фамилната фирма посредством постоянен растеж, иновации, гаранции за качество и близост до клиента. - Гаражни врати - Индустриални врати - Задвижвания - Техника за разтоварване - Интериорни врати - Каси - Алуминиеви прозорци

Прочетете също: