Новият стадион на „Славия“ ще има ложи апартаменти

stadion

В началото на следващата седмица ще бъде подписан договор между БФС, ПФК “Славия“ и германската фирма IFS за изграждането на нов стадион в София. Новото съоръжение ще бъде изградено на мястото на сегашния стадион „Славия“.

Десетки суперлуксозни ложи „скайбокс“ са предвидени да има в него. ВИП местата са повече апартаменти.

Те са отделни помещения с минибар, кетъринг, удобства, монитори и тоалетни, а пред стъклата им са разположени допълнителни, отделени от останалите трибуни, места, съобщава в. „Труд“.

Ложите ще струват скъпо и ще се продават с пакетни цени за година или две на заможни запалянковци или фирми. Един скайбокс ще е за около 10-12 човека.

Строежът в „Овча купел“ трябва да започне в края на 2014 г. До седмица ще бъдат факт договорите на IFS с „белия“ клуб и БФС, които ще ползват 33-хилядния стадион заедно.

След контрактите предстоят стъпки по конкурса за изпълнител на проекта. Със сигурност съоръжението ще се строи от чуждестранна фирма, която има опит със стадиони. Такава у нас няма. Подизпълнител ще е българска компания

На стадиона на „Майнц 05“, чиито проект поне като идея копират германците за софийската арена, има 34 такива скайбокс ложи. Цената им е между 70 и 180 хиляди евро за сезон. Продажбата на апартаментите ложи е основен източник на приходи за инвеститора в проекта.

Други такива ще са договорите за именуване на стадиона по подобие на спортната зала „Арена Армеец“. В случая обаче има идея за това футболната арена да е с две имена – едно, когато „Славия“ играе на него, а друго – когато се ползва от националния тим.

На новото съоръжение се чака да играят и други родни тимове, чиито стадиони не покриват изискванията за евротурнирите. Планира се там да са и финалите за Купата на България. С това би трябвало да има достатъчно мачове, за да е финансово рентабилно построяването и поддръжката на стадиона.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: