pixel

320 куб. м. строителни отпадъци са събрани в Бургас

stroitelni otpadutsi

За по-малко от месец, откакто Община Бургас въведе новата и напълно безплатна услуга за жителите на общината за изнасяне на строителни и едрогабаритни отпадъци след извършени ремонтни дейности в домовете, са получени 147 заявки. Събраните и извозени строителни отпадъци са 320 куб. м. Това сподели директорът на общинската дирекция “Екология” Павлин Михов на пресконференция по повод стартиралата днес кампания по пролетно почистване.

construction waste containerЖителите на Бургас могат да почистят своите домове, градинки, тавани и мазета от старите мебели и други едрогабаритни отпадъци, както и строителните отпадъци от ремонти напълно безплатно само срещу едно обаждане на тел. 056/852337056/852337 или 056/844 820056/844 820. Изхвърлянето на строителни и едрогабаритни отпадъци в контейнерите или поставянето им до тях  представлява грубо нарушение на Наредбата за управление на отпадъците на територията на община Бургас и ще бъде строго санкционирано.

До момента констатираните нарушения в общината са 1278, наказателните постановления са 254, а актовете за извършени замърсявания – 65.

„Забелязва се положителна тенденция към намаляване броя на нерегламентираните сметища и замърсяването в община Бургас, както и промяна в нагласите на бургазлии, които сами сигнализират за такива. Благодарение на това трайно ликвидирани са сметищата в Горно Езерово, с. Брястовец и гр. Българово. През 2008 г. кампанията по пролетното почистване струва на Общината 337 000 лв., а през 2013 г. почти 3 пъти по-малко – 128 000 лв. През миналата кампания бяха събрани 12 000 чувала с отпадъци и 2 400 куб. м. строителни отпадъци от кварталите и съставните селища”, заяви по време на срещата Павлин Михов.

Източник: greentech.bg

Call
Send SMS
Add to Skype
You’ll need Skype CreditFree via Skype

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: