pixel

Нов сайт за предотвратяване на измами при жилищните имоти

агенция по вписванията

Източник: 24chasa.bg

Нов информационен сайт към Агенцията по вписванията ще помага на чуждите граждани при закупуване и управление на недвижими имоти в България. Сайтът беше представен официално от премиера Бойко Борисов и министъра на правосъдието Диана Ковачева.

След 5 декември ще тръгне допълнителна услуга на сайта – есемес за имотни измами.

Всеки, на който неправомерно бъде продаден имот или бъде извършена измама с него или от негово име – без да знае, се направи някаква сделка, веднага ще получава смс, че с неговия имот се случва нещо, уточни Бойко Борисов.

Принципът ще бъде същият като при тези, които имат кредитни карти: ако някой започне да тегли пари от тях, получават смс, че са изтеглени парите.

Това ще бъде изключително добра услуга, предотвратяваща измамите.

Борисов посочи, че Министерство на правосъдието е положило много усилия. „Разговарях и с посланика на Великобритания, че две години те искат да се направи подобен сайт. Нашият за шест месеца е готов и бива аплодиран.“

За разработването на сайта са били отпуснати 30 хиляди лева. Той ще предоставя пълна информация за чуждите физически и юридически лица за реда и условията за придобиване и управление на недвижими имоти у нас, компетентните органи и процедури. Освен това ще предоставя възможност за препращане на получени сигнали до компетентното ведомство.

Сайтът е на български, английски и руски език и можете да видите на адрес www.property-in-bulgaria.bg. Има и специална секция, в която се обясняват видовете имотни измами.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: