Южен поток“ без посредници и 20% по-евтин газ

южен поток

Източник: trud.bg

От 1 януари 2013 г. имаме над 20% намаление на цената на газа. Това каза Бойко Борисов на пресконференция в Гранитна зала на Министерски съвет по повод  подписването на договора за „Южен поток“. Трябваха огромни усилия, за да се махнат трите посредника в доставките на газ за България, подчерта премиерът. Той изтъкна още, че за България приоритет е и „Южен поток”, и „Набуко“.

С днешния подписан договор имаме начало – 7 декември 2012 г. и край 7 декември 2015 г. Веднъж изпатихме с газовата криза, подобна тръба през България гарантира, че няма българските граждани да останат без газ, каза Борисов.

Много важен параметър е, че искаме да отпаднат посредниците, да сключваме договор директно с производителите. Милиони са се губили през посредниците за сметка на българския потребител. До сутринта сме спорили на тази тема за посредниците, да се махнат не един, не два, а цели три посредника. Благодаря на г-н Милер (шефа на „Газпром“, б.ред.) , че се съгласи с нас. Преговорите бяха тежки, каза Борисов.

Подписваме за десет години, но на шестата година имаме право да намалим с толкова газ, колкото ще произведеме, обясни премиерът Борисов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: