pixel

ЛОТ 4 на АМ Тракия готов на 1 юли

тракия

Източник: bnt.bg

От началото на активния летен сезон пътуващите до Бургас ще могат да се движат изцяло по завършената магистрала „Тракия“. Вицепремиерът Екатерина Захариева увери, че през следващия месец ще бъдат открити предсрочно първият ЛОТ на магистрала „Струма“, участъка София – гара Яна и отсечката от автомагистрала „Хемус“ – Шумен – Белокопитово.

Изпълнителите на последния участък на магистрала „Тракия“ работят и нощни смени, за да наваксат закъснението и да завършат строителството до края на юни.

Заради лоши метеорологични условия и непредвидени обстоятелства официално им е признато 45 дни удължаване на срока – до 15 юли, но те няма да се възползват от него и ще завършат най-дългия и сложен близо 50-километров участък до началото на активния отпускарски период.

Уверенията са, че на 1 юли, точно 40 години след старта на строителството на „Тракия“, българите ще имат завършена автомагистрала от София до Бургас.

„Аз съм оптимист, че ако продължат със същата добра организация на работа, същата добра комуникация с възложителя и същия строг контрол от страна на възложителя, магистралата ще бъде готова до края на следващия месец, така както поехме като ангажимент и хората ще могат да пътуват спокойно и безопасно до морето това лято“, заяви Екатерина Захариева, служебен вицепремиер и министър на регионалното развитие и благоустройството.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: