pixel

Карлово става най-зеления град в Подбалкана

карлово

Източник: karlovo.tv

Община Карлово получава безвъзмездна финансова помощ на стойност 4 999 960 лв. по ОП “Регионално развитие” 2007-2013 г. за финансиране на проект “Зелена и достъпна градска среда”. “Този проект е много важен, защото в следващата една година ще промени изцяло облика на Карлово”, каза на пресконференция днес кметът Емил Кабаиванов. Проектът предвижда реконструкция и изграждане на два парка – пред МБАЛ “д-р Киро Попов” и пред стадион “Васил Левски”, на междублоковите пространства на бул. “Освобождение”, както и на още три допълнителни обекта: паркинг западно от стадиона, зелената площ зад паметника на пл. “20 юли” и няколко детски площадки. Новите паркови пространства ще бъдат обособени като зони за отдих и спорт. Предвижда се дейностите по проекта да приключат до лятото на следващата година.

Кабаиванов е провел разговори с представители на “Kaufland”, които ще строят магазин в града, за съвместно изграждане на спорта площадка в пространството между ул. “Теофан Райнов” и бул. “Освобождение”. Площадката ще бъде с изкуствена настилка, осветление и ограждение. “Около 30 мил. лв. е стойността на проектите, които трябва да бъдат реализирани до края на 2014 г.”, каза още кметът.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: