pixel

Лондон инвестира по $194 млн. годишно за велоалеи

london

Управата на Лондон ще инвестира по $194 млн. (154 млн. паунда) годишно в следващите 5 години, за да насърчи придвижването с колело. Решението е на градския съвет и бе съобщено от избрания през май кмет кмет Садик Хан.

Проектът предвижда обособяването на още велоалеи, разширяването на пешеходните зони, повдигането на много от тротоарите. Най-голямата инвестиция ще е в изграждането на два нови Cycle Superhighways, с чиято помощ да се изминават дълги разстояния на колело. Очакванията на кметството са, че през 2026 година на ден с колело из Лондон ще се придвижват 1,5 милиона души, съобщава 24chasa.bg.

В момента населението на британската столица е 8,6 милиона. Амбицията на Хан е някой ден в града да има повече велосипеди, отколкото коли, така както е в датската столица Копенхаген. Кметът и екипът му са пресметнали, че инвестицията в по-чист въздух и насърчаването на по-здравословния начин на придвижване възлиза на около $22 годишно на човек, което е напълно приемливо.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: