Северната дъга в София е напълно завършена

severna-tangenta

След 20 години София има вече напълно завършена Северна дъга, посочи инж. Дончо Атанасов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ при пускането в движение на новоизграденото дясно платно при надлеза за Казичене.

„Като тръгнеш от Благоевград до Бургас се движиш само по автомагистрала“, отбеляза той.

„Благодаря на строителите, на надзорниците, на колектива на Агенцията, на Министерство на регионалното развитие и благоустройство, на целия Министерски съвет. Те дадоха своя дан, за да бъде този мост, след 20 години, готов“, обясни инж. Атанасов. „На добър път и безаварийно ползване“, пожела той.

Само за 100 дни завършихме един обект, който се чакаше от 24 години. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството ( в оставка) Лиляна Павлова, която откри новоизграденото дясно платно на надлеза при Казичине, съобщават от МРРБ. Той е над ж. п. линията София – Бургас и на второкласния път II-18.

На церемонията присъстваха и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, Илияна Захариева – член на УС на АПИ и др.

Министър Павлова подчерта, че благодарение на българското правителство, и лично на премиера Бойко Борисов, са осигурени 7,5 млн.лв. от бюджета за завършване на пътния обект, чието строителство е започнало през 1992 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: