pixel

Рекорден ръст на инвестициите в Германия

германия

Източник: fakti.bg

С 30% са се увеличили инвестициите в търговски имоти в Германия през първото тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2012-а. Общият обем на транзакции достигна 7 млрд. EUR, което е рекорд за последните 5 години. Това сочат данните на консултантската компания CBRE и Jones Lang LaSalle.

„Ниските лихвени проценти и стабилните икономически показатели на фона на другите европейски държави са двата фактора, които привличат предприемачи”, обясняват анализатори. Те прогнозират, че през 2013-а инвестициите в търговски имоти във Федералната република ще бъдат около 35 млрд. EUR.

Най-голям е интересът към офис площите. Близо 40% от инвеститорите се насочват към този сегмент. На второ и трето място остават търговските и логистичните площи, съответно с 21% и 12%. Едва 9% се насочват към хотелиерския сегмент.

През първите три месеца на настоящата година доходността при офисите остава на стабилни нива. В Мюнхен е 4.6%, а в Хамбург – 4.7%. Най-висока е в Дюселдорф и Берлин, съответно – 4.9% и 4.8%.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: