pixel

Небостъргач с височина над 1 километър

небостъргач

Източник: fakti.bg

Безспорно проектът „Бурж Халифа” се оказа успешен, ако не от гледна точка на продажби и отдаване под наем на жилищата в него, то поне като популярност и влизайки в класацията на най-високите сгради в света. Компанията инвеститор – Emaar, обаче има по-силни амбиции. Това личи от бъдещите им намерения, а именно да построят сграда, чиято височина да е над 1 километър. Припомняме, че „Бурж Халифа” е с височина 828 метра.

Мохамед Алабар, генерален директор на Emaar, заяви че иска новият небостъргач да е над Kingdom Tower, чиято най-висока точка е 1 километър над земята. Той обаче не уточнява мястото, където ще бъде построен новият небостъргач.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: