Лихвоточките ще се ползват до ноември 2016 г.

имот

Комисията по бюджет и финанси одобри промените в Закона за жилищно-спестовните влогове на свое заседание днес, съобщи БНР.

Срокът за ползване на лихвоточките се удължава до края ноември 2016 г. Близо 60 000 притежатели на дългогодишни жилищни спестовни влогове ще бъдат засегнати от промяната.

Действащите разпоредби на закона компенсират тези от притежателите на влогове, които закупят или са започнали строеж на жилище.

През последните години изплащането на дължимите левови компенсации на гражданите се бави доста. Това се дължи на недостига на средства в бюджета на фонда, смятат вносителите на промените.

Средствата от продажбата на жилищни имоти, отнемани в полза на държавата, ще се пренасочват чрез измененията. Предстои разглеждането на закона на второ четене в пленарна зала.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: