pixel

Лион стартира проект за „умна” енергийна инфраструктура

Smart Electric

Новаторски проект, определен като най-големият европейски експеримент в електрическите системи на бъдещето, стартира в Лион. Smart Electric Lyon се подкрепя от Panasonic Heating and Cooling и консорциум от 20 компании.

„Развитието на „умна” енергийна инфраструктура е ключ за подобряване на енергийната ефективност, важна област във фокуса на Panasonic. Същността на нашите компетенции е комбинацията на интелигентна електроника с решения за отопление и охлаждане. Smart Electric Lyon несъмнено ще открие големи предимства в областта на интелигентното управление на енергията, което включва не само пестене на енергия, но също създаване и съхранение на енергия”, коментира главният изпълнителен директор на Panasonic – Лорант Абади.

Panasonic ще осигури на проекта разнообразни енергийно-ефективни отоплителни и охладителни продукти, включващи Aquarea Air Source Heat Pump – супер ефективна отоплителна система и охлаждащи съоръжения, както и локално производство на топла вода. Тези термо-помпи са специално оборудвани с решения за свързване от Panasonic, за да осигурят лесни за използване системи и  да събират статистически и точни данни.

Компанията също така ще интегрира други решения в оборудването на дома, като LED продукти за бяло осветление, за да оптимизира цялостното управление на енергията.

Технологиите, инсталирани в Smart Electric Lyon, са създадени да контролират консумацията на енергия, да подобряват качеството на живота вкъщи и да подобряват представянето на бизнеса и обществото: те включват ново оборудване за отопление, охлаждане, осветление, автоматизиране на дома и дори иновативни дигитални решения.

Smart Electric Lyon се ръководи от консорциум около EDF и с подкрепата на ADEME в бъдещи инвестиции.  Обединява 21 партньора от света на индустрията и научните изследвания, които включват производители на електроника, телекомуникационни доставчици и водещи изследователски центрове.

Лион е избран за пилотен град, заради неговото участие в иновативни проекти, които определят града на утрешния ден, на базата на  мобилност, качество на живот и опазване на околната среда.  25 000 малки фирми и общности от Лион ще тестват електрическите системи на утрешния ден в продължение на четири години с участието на признати експерти от различни области.

Panasonic включи в проекта своя опитен R&D екип от европейския технически център на компанията във Франкфурт.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: