pixel

„Левски” показа визията за новия стадион

стадион

Източник: monitor.bg

Ръководството на „Левски” представи вчера проекта си за изграждането на чисто новия стадион на клуба, който трябва да бъде завършен през лятото на 2014 година.

На специална пресконференция изпълнителният директор Иво Тонев, финансовият директор Константин Баждеков и архитектът, изготвил проекта за реконструкция на стадиона – Иво Панталеев, представиха плановете за демонтаж на актуалното съоръжение и изграждане на новото.

Новият проект на “сините” ще предлага на привържениците магазин за фенстоки, музей, ВИП паркинг, заведение за бързо хранене и 14 ВИП ложи, както и нови удобства за привържениците на клуба. Цената на първия етап на реконструкцията, който ще включва секторите “А” и “Б”, е между 16 и 20 милиона лева, съобщи Иво Тонев. Във финалния си вариант съоръжението ще има капацитет от 28 000 зрители.

“Не можем да говорим за реконструкция, защото на практика изграждаме нов стадион. “А” сектор ще бъде взривен между 25 и 30 януари. През юни събаряме “Б” сектор. Те трябва да бъдат готови до май 2014 година, като ще бъдат готови за празненствата за 100-годишнината на нашия клуб. Изключително мащабен проект, много труден за изпълнение, но се надяваме нашите усилия да донесат радост на нашите фенове”, заяви Иво Тонев.

Допълнително стана ясно, че „сините” няма да теглят кредит за изграждането на новия стадион. Категорично бе отхвърлена възможността проектът да бъде финансово подкрепен от държавата, както и името “Георги Аспарухов” да бъде заменяно с такова на евентуален спонсор на строителството.

“На този етап не сме мислили за такова нещо (бел. авт. – тегленето на банков кредит), не мисля, че ще бъде необходимо. Ако се наложи да теглим кредит, ще изтеглим. В това няма нищо страшно, тъй като финансовото състояние на „Левски” е изключително добро. Държавата няма да участва по никакъв начин”, допълни Иво Тонев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: