pixel

КЗК позволи да започне строежа на Арена Бургас

arena burgas

Антимонополната комисия отхвърли жалбите срещу избора на изпълнител на мащабния проект за строителството на спортната зала „Арена Бургас”, съобщава Топновини.

Очакваше се стартът на мегапроекта да се забави, тъй като двама от участниците – Обединение „Ахело Бургас 2014” и консорциум „Коредеела АТМ Арена Бургас” – атакуваха избора в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) още миналия месец.

Комисия от Община Бургас класира ДЗЗД „Дворана” да построи спортния комплекс. Според жалбоподателите изборът на изпълнител е незаконосъобразен и настояваха да бъде направена проверка.

Антимонполната комисия обаче отхвърли жалбите.

Избраният изпълнител ДЗЗД „Дворана” е сдружение, регистрирано преди няколко месеца. Сред фирмите, участващи в него, е „Водстрой”, която се свърза с Корпоративна търговска банка. Не по-малко е известен е и друг участник в сдружението – бургаската „Понсстрой” на бизнесмена Милко Милков. Третият участник в ДЗЗД „Дворана” е Бургаската „Билдникс” на Николай Николов.

За спортната зала, а която вече е определен терен в бургаския комплекс „Изгрев” (на мястото на военната дивизия), ще бъдат изхарчени близо 30 млн. лева.

Досега държавата е отпуснала едва 5 млн. лева, които ще стигнат само за проектирането и първата фаза от строителството.

Стартът на проекта увеличава шансовете на кандидатурата на Бургас за получаването домакинството на Европейското първенство в зала по лека атлетика през 2019 г.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: