Изграждаме с Румъния два нови моста над Дунав

most dunav

„Приехме решение за одобряване на меморандум между България и Румъния за изграждане на 2 нови мостови съоръжения“. Това каза на брифинг в Министерски съвет служебният министър на транспорта Николина Ангелкова.

„Ще стартираме предпроектни проучвания. Двата моста ще са над река Дунав по направлението Силистра-Кълъраш и Никопол-Турну Мъгуреле“, обясни Ангелкова. По думите й следващата седмица предстои този меморандум да се подпише от правителствата на Румъния и България, съобщава trud.bg.

„Подготовката на тези мостове може да се финансира. Двата моста ще стартират едновременно и са приоритетни и за двете държави. Ще се финансира подготовката на двата моста по линия на трансгранично сътрудничество България-Румъния. Същинското им изграждане най-вероятно ще бъде с публично-частно партньорство“, каза още Николина Ангелкова.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: