pixel

Повече сделки с имоти, но само в София

imot

Лек спад на сделките с имоти и повишение само в София от големите градове на страната, отчитат данните на Агенция по вписванията. Обобщената статистика сочи, че покупко/продажбите на имоти през второто тримесечие на 2014 г. са 54 543 спрямо 55 716 за същия период на година по-рано, съобщава profit.bg.

За полугодието на тази година са сключени 95 224 сделки срещу 99 890 за първите шест месеца на 2013 г. Отчетеният спад е от 4.67%.

В София, Несебър и Ямбол е отчетен ръст, докато в останалите големи градове на страната имотите все още не предизвикват интерес, какъвто очакват имотните агенции.

Сделките в столицата само за три месеца са 5157, или с 70 повече от сравнимия период на година по-рано.
От началото на годината продадените имоти в София са вече 8825. Повишението е доста добре изразено в Ямбол и Несебър, където статистиката отчита ръст от 21.24 и 12.31 на сто.

Двуцифрени понижения пък са отчетени в Пазарджик и Плевен, с малко над 11%, въпреки че и в двата града сделките надхвърлят 1000 броя.

Общо 11 са градовете, които могат да се похвалят с пазар за над 1000 сделки. София, Пловдив и Варна окупират челната тройка, но са следвани от Несебър с 1569 покупко-продажби.

Бургас заема петата позиция, изпреварвайки Плевен, Русе, Ямбол и Пазарджик. В топ 10 попада още Стара Загора, а след нея се нарежда и Сливен. Под чертата остава Казанлък, където са отчетени 936 сделки спрямо 878 броя за периода 1 април – 30 юни на 2013 г.

Източник:
dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: