pixel

Изграждането на ловешкия участък от АМ „Хемус“ започва догодина

remont putishta

До срещата на следващата година ще започне строителството на 60-километровия ловешки участък от магистрала „Хемус“. Проектът вече е готов, предстоят процедури по отчуждаване на имоти по трасето на магистралата, съобщи БНР.

Изграждането на останалите 250 км от магистралата, която ще е с обща дължина 420 км, е разделено на три етапа, като първият е участъкът, преминаващ през Ловешка област между Ябланица и път II-35 (Плевен-Ловеч). 60-километровото трасе ще преминава  през общините Ябланица, Луковит, Угърчин и Ловеч, като е предвидено да има четири пътни възли за връзка със съществуващата пътна инфраструктура.

В участъка ще бъдат изградени три тунела с дължина между 1200 и 1500 метра,   два моста и 15 виадукта. Трасето ще има шумоизолиращи стени и защитни мрежи.

Източник: publics.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: