Започва строителството на първия панелен блок в Ню Йорк

new york

През 2013 г. проект на име My Micro NY спечели състезание за дизайн за първите „микро апартаменти“, спонсорирани от жилищния отдел на града. Тези предварително сглобени жилища имат за цел да осигурят достъпно място за живот за необвързани хора в Ню Йорк.

Отделните модули вече се сглобяват в корабостроителницата в Бруклин, а сградата ще бъде показана тази пролет в Манхатън, пише Business Insider.

Първата „микро“ сграда в града ще разполага с 55 апартамента под наем, с площ между 24 и 33 кв. м, с големи прозорци, достатъчно място за багаж и малки балкони, съобщава 24chasa.bg.

Тъй като удобствата са важни за обитателите на микро апартаментите, сградата ще разполага с място за срещи, кафене, обща градина на покрива за обитателите, както и с пералня, помещение за велосипеди и фитнес.

Сградата ще започне да се строи в Кипс Бей, като наемът на апартаментите ще е между 2 000 и 3 000 долара на месец. Наемателите се очаква да започнат да се нанасят до септември 2015 г., според архитектите. Съгласно настоящото законодателство, влязло в сила през 1987 г., всички апартаменти в Ню Йорк трябва да са с площ най-малко 37 кв. м, но през 2013 г. тогавашният кмет на града Майкъл Блумбърг заяви, че новите микро жилища ще са изключение. My Micro NY също така ще бъде първата многофамилна сграда в Манхатън, която ще използва модулно строителство, като отделните модули се произвеждат от Monadnock Development в корабостроителницата в Бруклин.

new york

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: