Кръстовището на две нива при Семинарията на 30% готово

krustovishte-seminariata

Близо една трета от работата по строителството на две нива на едно от ключовите за София кръстовища, това при Семинарията, е готово. До момента са изпълнени 1.5 км водопровод, 1 км канализация и около 800 м електропреносна мрежа. „Повече от половината от конструкцията на пешеходния подлез е готова”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на кръстовището в присъствието на заместник-кмета по транспорт Любомир Христов и районния кмет Любомир Дреков.

В момента се изграждат подпорните стени и подходи към мостовото съоръжение за новото кръстовище, което се предвижда да бъде завършено до края на юли 2014 г. Кметът е поискал за сметка на изпълнителя да бъде възстановена оградата на Семинарията. Важно е да се отбележи, че на естакадата ще бъде изградена шумоизолираща стена.

„Моята задача е да контролирам изпълнението на големите обекти, за да може да се работи бързо, качествено и чисто. Поисках да се работи с удължено работно време, за да може при спазване на изискванията за качество да приключат ремонтните дейности на обекта, тъй като движението безспорно е затруднено”, каза кметът на София.

„След приключване на проекта за изграждане на кръстовище на две нива при Семинарията времето за преминаване ще се съкрати до пет пъти аналогично на решението, което се получи на предишното кръстовище на Телевизионната кула и вече може да се оцени ефектът от инвестицията, каза Любомир Христов, заместник-кмет на Столична община.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: