pixel

Какво се крие под централата на Amazon

Архитектурното студио Graham Baba Architects сътворява пространство, наречено Understory под сградата на Amazon в Сиатъл. То е предназначено да разкаже историята на чудото, което представляват „Сферите“ на самата сграда.

Разбираемо е, че сферите предизвикват любопитство сред всички, които ги виждат и идеята за изложба, която да покаже процеса на дизайн и проектирането на подобно работно пространство, буди допълнителен интерес.

Използвайки модулни системи и мултимедийна технология с висока разделителна способност, архитектите на Graham Baba се стремят да представят пищността на биофилните кълба в експонатните пространства. Дисплеи с висока разделителна способност ограждат пространството, излъчвайки видео на биосферите от въздуха – гледна точка, която не е възможно да се види при физическото им посещение.

Вдъхновени от природата форми са инкорпорирани пространството, за да осигурят усещане за органично докосване насред технологиите. При влизането си посетителите се разхождат през неконвенционално органично оформено преддверие. Акцентите на тавана от своя страна осигуряват усещане за лекота и откритост.

Почти всичко в Understory е модулно, тъй като дисплеите са на колела и са подвижни. Окабеляването за всички мултимедийни елементи е под пода. Това означава, че за изключително кратки срокове изложбата може да бъде прибрана и Understory да се използва като функционално пространство.

Посещението на Understory не дава достъп до самите сфери, тъй като те са предназначени изключително за служителите на Amazon, но за щастие на желаещите, са предвидени публични часове за посещение на уникалната сграда в два дни от месеца.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: