Каква сума връща месечно българинът на банката

ipotechen kredit

Ако допреди няколко години беше модерно да се взема ипотечен кредит в евро, то към днешна дата 90% от новоотпуснатите жилищни заеми са в лева, сочат данните на една от големите банки. Средно българинът взема жилищен заем в размер на 78 000 лв. Месечно връща на банката 570 лв.

Основно ипотечен кредит се взема за покупка на жилище. Малък остава делът на тези, които прибягват до подобен заем за ремонт или строеж на имот.

Лихвите по ипотечните заеми от началото на годината са спаднали от 6.5% през януари на 5.8% през юни, сочат данните на БНБ.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: