Пуснаха движението по бул.”Ал. Малинов“ в София

malinov

Пуснато е движението по бул. „Александър Малинов“, в участъка от бул. „Цариградско шосе“ до бул. „Андрей Сахаров, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Кметът на Столичната община направи проверка на изпълнението на ремонта на бул. „Александър Малинов“, предаде Агенция „Фокус”.

Фандъкова заяви, че това всъщност е най-натовареният и основен булевард в тази част на града.
„Значението му е голямо. Всички видяхме какви бяха задръстванията, докато се работеше“, припомни тя. Фандъкова посочи, че срокът за завършване е бил 21 август. „За радост, вече движението е пуснато и ефектът се вижда веднага“, отбеляза тя.

Булевардът в този участък с дължина 1,1 км беше разширен. Преди това бяха две платна в двете ленти, а сега вече са с по три платна. Това облекчава максимално движението от бул. „Цариградско шосе“ до бул. „Андрей Сахаров“.

С подмяната на осветлението на бул. „Александър Малинов“ се прави икономия на електроенергия от близо 4 пъти. Това каза още Йорданка Фандъкова. Това е немалък ефект за нас, обясни кметът на Столична община и добави, че в момента част от квартал „Младост“ може да си отдъхне с пускането на движението по булеварда.

„Продължават дейностите по довършване на тротоарите и озеленяването, което ще бъде довършено на есен, когато времето позволи“, посочи Фандъкова. По думите й, тротоарите трябва да бъдат завършени до 21 август.

Заедно с разширението на булеварда се подмени осветлението с енергоефективно такова. Тя припомни, че се работи и в още един участък – от метро станция „Александър Теодоров-Балан“ до „Бизнес парка“.

Това е изцяло нов булевард, пробив, така че да се осигури 6-лентов булевард от бул. „Цариградско шосе“ до Южната дъга“, поясни Фандъкова. Тя посочи, че проектът се изпълнява от „Метрополитен“ и очаква той да бъде завършен в срок – т.е. до 21 август и по този начин да се облекчи движението в този участък в квартал „Младост“.

Пътните ремонти в София продължават с пълна сила. До 10 септември ще се извършва реконструкция на бул. „Сливница“ в участъка между булевардите „Константин Величков“ и „Петър Дертлиев“.

Мостът при „Захарна фабрика“ вече е на половина готов и започва реконструкцията на отсечката, водеща към центъра на столицата.

Булевард „Витоша“ също остава частично затворен за движение в отсечката между булевардите „Патриарх Евтимий“ и „България“. Автомобилите са пренасочени двупосочно в едната половина.

Към края на август ще бъде възстановено движението на кръстовището на ул. „Сребърна“ и бул. „Черни връх“ в района на „Хладилника“.

Ремонтът на площад „Руски паметник“ също трябва да е готов до края на август. Усилено строителство кипи и в околностите на София.

Към момента се строят около 80% от Северната скоростна тангента, която ще облекчи трафика за транзитно преминаващите автомобили.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: