pixel

Строителството във Великобритания се връща към растеж

velikobritania

Строителният сектор във Великобритания се завръща към растеж през септември, показва проучване на частната компания Markit и института CIPS, цитирано от агенция „Ройтерс“.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) се повишава от 49,2 пункта през август до 52,3 пункта.

Резултатите може да повдигнат въпроси за това, дали Английската централна банка ще въведе още стимули за справяне с шока от референдума за Брекзит от юни.

Индексът за строителството се повишава над 50 пункта за пръв път от май насам.

Жилищното строителство се възстановява, а новите поръчки се увеличават и така широкият измерител се повишава до шестмесечен връх. Все пак той остава под средната стойност за последните три години от около 60 пункта, съобщава econ.bg.

Жилищното строителство и гражданското инженерство се разширяват през септември, но бизнес строителството се свива четвърти пореден месец и по този начин записва най-дългата си серия спадове от началото на 2013 г.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: