pixel

Има проект за Северния обход на Бургас

burgas

Западният обход на Бургас е в напреднала строителна фаза, а за северния има работен проект, съобщи министър Лиляна Павлова. Съвместно с общината МРРБ има готовност с работния проект за Северния обход на Бургас, каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в морския град.

„В момента сме в процедура по парцелирания план и правене на оценка на земите, през които трябва да бъде този обход, за да се проведе, съобразно изискванията на закона, процедурата по отчуждаване на земите и терените”, уточни министърът.

Тя посочи, че този проект може да се финансира само със средства от държавния бюджет.

Според нея, обходът поетапно ще се планира от следващата година.

Министърът посочи, че западният обход е приоритет на общината, която има изключителен напредък там, съобщава dir.bg.

„Ще направим всичко възможно общината да кандидатства по инструмента за свързаност в Европа, за да се разшири тази допълнителна обходна връзка с пристанището и ул. „Крайезерна” и да се направи четерилентово трасе, за да може целият трафик по АМ „Тракия” да бъде изведен и да не влиза в града”, разясни Лиляна Павлова.

Министърът откри в петък нов офис на Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) в Бургас. Той ще предлага 160 хиляди услуги годишно на българи и чужденци.

Общината е предоставила помещението на агенцията. А от бюджета са отделени 370 хиляди лева за извършване на ремонта му. Така, според министър Павлова, офисът ще стане достъпен и за трудно подвижните хора.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: