pixel

КЗК спря временно поръчката за ТОЛ таксите

Процедурата за възлагане на обществена поръчка за изграждане на електронна система за събиране на ТОЛ такси от автомобилите над 3,5 т. е временно спряна.

Причината е образувано производство по реда на Закона за обществените поръчки (ЗОП) по постъпили жалби в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Жалба е постъпила на 9 септември т. г. от „Ерба 96“ ООД.

На същата дата е подадена и друга жалба – от фирма „ВИТРОНИК Д-Р ИНЖ. ЩАЙН БИЛДФЕРАРБАЙТУНГСЗЮСТЕМЕ“ ООД, като комисията остави без уважение искането за налагане на временна мярка „спиране“ на обществената поръчка.

Процедурата ще бъде спряна до влизане в сила на постановеното определение на КЗК.

Тръжната процедура за ТОЛ-системата беше подновена на 30 август.

Според възобновената поръчка, участниците имаха възможност да подават оферти до 17 часа на 26 септември т. г. и офертите да бъдат отворени на 27 септември т. г.

Проектът за изграждането на тол системата ще трябва да бъде изпълнен за 19 месеца. Поръчката е за 200 млн. лева без ДДС. Тя ще замени сегашните винетки с плащане на изминато разстояние за товарните автомобили и автобусите. Замисълът на регионалното министерство е тол такси да се събират освен на магистралите и на първокласните, второкласните, както и на голяма част от третокласните пътища.

За леките коли и в бъдеще ще има винетки.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: