pixel

Приложение на минералните топлоизолоационни плочи Multipor

Multipor

Проектирайте професионално и лесно с BIM

Минералните топлоизолационни плочи Multipor се използват успешно повече от 10 години като негорима изолация на фасади (от външната или от вътрешната страна) на покриви и на тавани. От 1-ви Юли 2016 г. проектантите могат директно и от самото начало да прилагат този иновативен строителен материал в създаването на строителни информационни модели с дигитални технологии – Building Information Modeling (BIM). Данни за съответните приложения под формата на BIM-обекти са достъпни безплатно за потребители от над 25 държави.

BIM

BIM е познат като метод за интегрирано проектиране, базиран на цифрови модели, осигурени от производителите на строителни материали, който съхранява и натрупва информация за сградата през целия ѝ жизнен цикъл. Всички необходими данни за проектиране на фасадни, вътрешни и покривни изолации с продукти Multipor се предоставят безплатно от Ксела в реално време. Проектантите могат да използват тази надеждна информация и да залагат в своите проекти системни решения с различни изолационни ефекти. При необходимост консултантите за Multipor ги подпомагат с необходимите детайли. По този начин от самото начало на инвестиционния процес се улеснява професионалното проектиране с този иновативен изолационен материал, а изпълнителите получават възможност за коректно офериране и качествено изпълнение.

BIM

Експерти са създали BIM-обекти с продукти Multipor за повече от 150 най-често срещани в Европа системни решения за:
– негорима фасадна изолация (ETICS);
– вътрешна топлоизолация на стени;
– топлоизолация на тавани на подземни гаражи, мазета и други неотопляеми помещения.

Проектантският екип прави своя избор в съответствие с местните изисквания и желания изолационен ефект.

Multipor е един от най-иновативните продукти сред калциево-силикатните изолационни материали. Той дава на проектантите и изпълнителите решения в областта на строителните информационни модели (BIM) като нова услуга в областта на негорими строителни материали на минерална основа. Обучени строителни експерти са на разположение на клиентите на място и в центровете за обслужване за професионална консултация и обработка на поръчки. Използвайте тази услуга за вашите строителни проекти с минерални изолационни плочи Multipor и се информирайте на bimobject.com за възможностите да прилагате BIM в своята работа.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: