pixel

Дават 35 млн. лв. за ремонт на Зимния дворец

zimnia dvoretz

Правителството осигури 35 милиона лева за ремонт на Зимния дворец на спорта в София. За цялостния ремонт са нужни общо 50 млн. лв.

На вчерашното си заседание министрите са одобрили увеличаването на капитала на “Академика 2011“ ЕАД чрез емитиране на 35 милиона нови акции с номинална стойност по 1 лев и са предоставили на Министерството на младежта и спорта необходимите 35 млн. лева за придобиването им, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Държавното дружество ще използва средствата за реконструкцията и модернизацията на Зимния дворец на спорта в София.

За реализация на цялостния проект са необходими 50 млн. лв., като оставащите 15 млн. лв. ще бъдат отпуснати и използвани през следващата година.

За ремонт на Зимния дворец се заговори миналата година, когато спортният министър Мариана Георгиева предупреди, че сградата, която не е ремонтирана от построяването ѝ през 80-те години на миналия век, е опасна.

Ремонтът на сградата беше подреден сред приоритетите на спортното министерство и попадна и в програмата на кабинета.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: