pixel

Безплатно вдигат строителни отпадъци в Бургас

stroitelni otpadutsi

От 1 март Община Бургас ще извозва безплатно отпадъци на жителите от града след домашен ремонт.
Необходима е само предварителна заявка на тел.056/ 8448202056/ 8448202, а отпадъците да бъдат поставени в чували, удобни за пренасяне, съобщиха от община Бургас.

„Не трупайте безредно старите мебели, дограми и чували с отломки край контейнерите за битови отпадъци. Грозно е, мръсно и затруднява работниците от Чистотата. Нека демонстрираме с поведението си още веднъж, че не сме Ориента, а европейски Бургас. Възползвайте се от новата напълно безплатна услуга“, призова кметът Димитър Николов.

Почистващата фирма ще извозва отпадъците до 48 часа след приемането на заявката. Извозването ще става от 8.00 до 16.00 часа от понеделник до събота (включително) и между 8.00 и 12.00 часа за неделя и в празничните дни.

След стартиране на безплатното извозване, общинските екоинспектори ще засилят контрола по спазване изискванията на Закона за управление на отпадъците и Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Бургас. При  констатиране на нарушения ще се налагат глоби в максимален размер, предупреждават от общината.

Източник: dir.bg

Call
Send SMS
Add to Skype
You’ll need Skype CreditFree via Skype

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: