pixel

Строеж блокира достъпа до централен плаж

ograda

Входовете за Централния плаж в Балчик от съвсем скоро са затворени с ограда и предупредителни табели заради строеж на брега на морето. Хората в Балчик се възмущават, че новият собственик на доскоро техния подход към Централния плаж на града не си е направил труда дори да подмени табелата, съобщава Нова телевизия.

Строежът от страната на плажа няма ограда. На обекта липсва задължителната табела за строителна дейност, въпреки че видимо нещо се изгражда.

Мъж, представящ се за охрана на обекта, дава телефонна връзка с някого, когото нарича „шефа”. Въпросният шеф се представя с името Неделчо Марков. Той отказва да отговори на каквито и да е въпроси и нарежда на екипа на телевизията да напусне имота веднага.

Мъжът твърди, че щом на мястото няма бетон – няма и строителство, а хората, които са на обекта, били охранители.

Заместник-кметът по строителството разказва, че собственикът е купил имота на публична продан, но в общината не знаели подробности за него. Признава, че има многобройни жалби срещу случващото се на плажа.

Бил съставен констативен акт, изпратен на собственика на имота „Интер Инвест” ЕООД, регистрирано в Силистра. Кметът на общината Николай Ангелов щял да издаде заповеди за спиране на строителството и за прекъсване на тока и водоснабдяването на обекта.

За нарушаването на строителната забрана санкциите започват от 10 000 лева, а другата мярка е събарянето на обекта, което ако собственикът не направи сам, се извършва за негова сметка от общината.

От администрацията предвиждат, че всички техни заповеди ще бъдат обжалвани и бунгалата може и да станат факт до края на лятото. Обещават да поискат премахване на предупредителните табели, стряскащи туристите.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: